Samenvatting: Studies gepresenteerd op TCT Connect Associate Hogere overleving met vroege identificatie van rechterhartfalen en vroeg gebruik van Impella RP

DANVERS, Massachusetts–()–Uit gegevens gepresenteerd op TCT Connect, het 32e jaarlijkse wetenschappelijke symposium van de Cardiovascular Research Foundation, blijkt dat vroege identificatie van rechterhartfalen en vroeg gebruik van Impella RP geassocieerd is met significant hogere overlevingskansen. Vroege identificatie van patiënten die rechterhartondersteuning nodig hebben, is van cruciaal belang omdat eerdere studies hebben aangetoond dat 37% van de patiënten met AMI-cardiogene shock (AMICS) rechterhartdisfunctie1 vertoont, wat resulteert in een acht keer zo hoog risico op sterfte2.

In het prospectieve, multi-center FDA PMA-onderzoek na goedkeuring, gepresenteerd op TCT, werd de overleving vergeleken van patiënten die zouden hebben voldaan aan de inschrijvingscriteria voor het RECOVER RIGHT-onderzoek met degenen die niet in aanmerking zouden komen voor het onderzoek omdat ze langer dan 48 jaar in cardiogene shock waren. uren. De RECOVER RIGHT-studie en de daaropvolgende HDE-onderzoeksgegevens na goedkeuring werden verzameld tussen 2012 en 2017 en leidden tot een PMA-goedkeuring voor de Impella RP in 2017. De lopende PMA-studie na goedkeuring gepresenteerd op TCT Connect nam patiënten op van september 2017 tot juni 2019 en ontdekten dat patiënten die Impella RP-ondersteuning kregen binnen 48 uur na het begin van cardiogene shock een significant hogere overlevingskans hadden dan degenen die vertraagde rechterhartondersteuning kregen (73% vs. 14%, p <0,001). Het overlevingspercentage van 73% is vergelijkbaar met het overlevingspercentage van pre-PMA RECOVER RIGHT en HDE. (zie figuur 1)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Source link

Author: Administrator