Samenvatting: Uit gegevens gepresenteerd op TCT Connect blijkt dat pre-PCI-gebruik van Impella voor AMI cardiogene shock verband houdt met hogere overleving, vooral bij vrouwen

DANVERS, Mass.–()–Twee studies van patiënten met AMI cardiogene shock (AMICS) vonden een hogere overleving wanneer Impella vóór PCI werd geplaatst, vergeleken met wanneer Impella na PCI werd geplaatst. De bevindingen werden gepresenteerd op TCT Connect, het 32e jaarlijkse wetenschappelijke symposium van de Cardiovascular Research Foundation.

In de eerste studie, gepresenteerd door Hemindermeet Singh, MD, van het Ascension St. John Hospital, vergeleken onderzoekers 649 patiënten uit twee cohorten: een recent cohort (2017–2019) uit de RECOVER III post-market goedkeuring (PMA) studie, na de brede acceptatie van de beste praktijk van het plaatsen van Impella pre-PCI, en een cohort van vóór PMA (2008-2014) toen de praktijk van het plaatsen van Impella pre-PCI nog niet algemeen werd toegepast. Onderzoekers vonden een relatieve verbetering van 18% in algehele overleving in het recente cohort, wat wijst op een geassocieerd voordeel van het plaatsen van Impella pre-PCI. Het recente cohort had ook een lagere incidentie van peri-PCI acuut nierletsel (AKI) en ernstige bloedingen of vasculaire complicaties. Dit ondanks een hogere prevalentie van hypertensie, roken, beroerte en klasse III / IV hartfalen van de New York Heart Association (NYHA) in het recente cohort. (zie figuur 1)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Source link

Author: Administrator